Hidegvizi halak etetése

Hidegvizi halak etetése - az alapok

A vízhőmérséklet meghatározhatja, hogyan és mikor kell etetni a halakat. Nagy figyelmet kell fordítani a halak környezeti állapotára és aktivitásának szintjére. Vegye figyelembe saját ismereteit és tapasztalatait a halakkal kapcsolatban!

Aranyhalak

30°C felett

– Ne etessen több mint kétszer naponta

Ha az aranyhal nyáron nagyon erős, magasabb hőmérsékleten könnyen fáradnak vízben. Ha a hala gyenge, akkor csökkentse az etetések számát, és ha lehetséges, csökkentse a víz hőmérsékletét. Különös figyelmet kell fordítani a vízhőmérséklet hirtelen változására.

20-30°C

– Etessen 2-4 szer naponta kis adagokban

Az aranyhal a legaktívabb ebben a hőmérsékleti tartományban. A színjavító tápok elősegítik a természetes szépség fejlesztését, amelyért ebben az időszakban a legkedvesebb. A kisebb adagok gyakoribb etetése támogatja a mennyiség növekedését, miközben a vízminőséget nem befolyásolja hátrányosan. A etetés gyakoriságát és az adag növelése előtt gondosan ellenőrizze a halak aktivitási szintjét és a víz minőségét.

15-20°C

– Krmte 2-4krát denně Etessen 2-4 szer naponta

Az aranyhal nagyon könnyen emészt  ezen a hőmérsékleten. Eteheti őket olyan gyakran, amennyire szüksége van. A vízhőmérséklet hirtelen változásának idején csökkentse az adagok számát (legfeljebb napi kétszer).

10-15°C

– Etessen 1-2 szer naponta

Ahogy a halak anyagcseréje lelassul, csökken az aktivitás szintje is, ami az első jel, hogy csökkentheti étrendjét. Ha a víz hőmérséklete ezen a tartományon belül van, tápláljon könnyen emészthető ételeket, például a Hikari Wheat-Germ-et. Próbáljon etetni a nap legforróbb részében, hogy elkerülje az emésztési problémákat.

5-10°C

– Nekrmte častěji než 2-3krát týdně Ne etessen több mint 2-3 szor naponta

Ha a víz hőmérséklete ezen a tartományon belül van, mindig használjon könnyen emészthető tápokat, például Hikari wheat germ, kísérje figyelemmel a halak állapotát. Ha a halai nem mutatnak érdeklődést, azonnal hagyja abba az etetést. A legjobb eredmény elérése érdekében a legjobb etetni 10–14 óra között.

Pod 5°C

– Ne etessen

Aranyhalának hibernált állapotban kell lennie, és az etetés nem szükséges.

Koi

30°C felett

– Ne etessen több mint 2 szer naponta (ne többször mint 4szer naponta kis Koi-nál)

Magasabb vízhőmérsékleten Koi elveszíti étvágyát. Ha a hala jó állapotban van, tápláljon kisebb adagokban könnyen emészthető ételeket. Próbálja meg csökkenteni a víz hőmérsékletét a közvetlen napfény árnyékolása által. A kis Koi-kat kevésbé érinti a magasabb hőmérséklet, és kisebb adaggal gyakrabban táplálkozhatnak.

20-30°C

– Etessen 2-4 szer naponta kis adagokban

Ezen a hőmérsékleti tartományon belül a Koi a legaktívabb. Színezést vagy növekedést elősegítő táppal, vagy normál táppal etethet, amennyit csak akar. A kisebb adagok gyakoribb etetése a halak súlyának és mennyiségének gyorsabb növekedéséhez vezet. A táp mennyiségének meghatározásakor mindig ellenőrizze a vízminőséget és az aktivitási szintet. Mindig kerülje a táplálkozást egy órával napkelte után.

15-20°C

– Krmte 1-2krát denně Etessen 1-2 szer naponta

Ebben a hőmérsékleti tartományban figyelje kedvencei aktivitási szintjét. Ahogy a víz hőmérséklete csökken, Koi emésztőképessége szintén csökken. Különös figyelmet kell szentelni a táplálék adagjainak, inaktivitás ideje alatt ne táplálja túl vagy ne kínáljon tápot. Ha a víz hőmérséklete nem stabil, etessen a nap melegebb időszakában.

10-15°C

– Ne etessen több mint 2 szer naponta

Ha a víz hőmérséklete süllyed, figyelje figyelmesen Koi aktivitását, és csak akkor etesse őket, ha igazán érdekli őket. Csak könnyen emészthető tápokat, például Hikari Wheat germt használjon. Próbáljon etetni 10 és 14 óra között, amikor ez általában a halak a legaktívabbak.

5-10°C

– Ne etessen gyakrabban, mint 2-3 szor hetente

Ha a víz hőmérséklete így lecsökken, akkor tavasszal megállíthatja az etetést. Ha Koi aktív, akkor adagolhatja őket egy percen belül elfogyasztott adaggal, de nem többel. Mindig 10 és 14 óra között próbáljon etetni, a nap legmelegebb szakában.

Pod 5°C

– Ne etessen

Koi-jának hibernált állapotban kell lennie, és az etetés nem szükséges.

Könnyen emészthetö haltáp

  • A megadott hőmérsékletek értéke csak hozzávetőleges. Ön maga ismeri a legjobban a halak étkezési szokásait és a tó állapotát. Ha nehézségekbe ütközik a fenti útmutató használata során, vegye fel a kapcsolatot a helyi szakemberrel, hogy segítsen előkészíteni a programot az adott helyzethez.

Závojnatky

30°C felett

– Nekrmte více než 2krát denně Ne etessen több mint kétszer naponta

Ha az aranyhal nagyon nyáron nagyon erős, magasabb hőmérsékleten könnyen fáradnak vízben. Ha a hala gyenge, akkor csökkentse az etetések számát, és ha lehetséges, csökkentse a víz hőmérsékletét. Különös figyelmet kell fordítani a vízhőmérséklet hirtelen változására.

20-30°C

– Etessen 2-4 szer naponta kisebb adagokban

Az aranyhal a legaktívabb ebben a hőmérsékleti tartományban. A színjavító tápok elősegítik a természetes szépség fejlesztését, amelyért ebben az időszakban kegkedveltebbek. A kisebb adagok gyakoribb etetése támogatja a mennyiség növekedését, miközben a vízminőséget nem befolyásolja hátrányosan. Az etetés gyakoriság és az adag növelése előtt gondosan ellenőrizze a halak aktivitási szintjét és a víz minőségét.

15-20°C

– Etessen 2-4 szer naponta

Az aranyhal nagyon könnyen emészthető ezen a hőmérsékleten. Eteheti őket olyan gyakran, amennyire szüksége van. A vízhőmérséklet hirtelen változásának idején csökkentse az adagok számát (legfeljebb napi kétszer).

10-15°C

– Etessen 1-2 szer naponta

Ahogy a halak anyagcseréje lelassul, csökken az aktivitás szintje is, ami az első jel, hogy csökkentheti a tápot. Ha a víz hőmérséklete ezen a tartományon belül van, etessen könnyen emészthető tápokat, például a Hikari Wheat-Germ-et. Próbáljon etetni a nap legforróbb részében, hogy elkerülje az emésztési problémákat.

5-10°C

– Ne etessen gyakrabban mint 2-3 szor hetente

Ha a víz hőmérséklete ezen a tartományon belül van, mindig használjon könnyen emészthető tápokat, például Hikari wheat germ, figyelemmel kísérve a halak állapotát. Ha a halai nem mutatnak érdeklődést, azonnal hagyja abba az etetést. A legjobb eredmény elérése érdekében etessen 10–14 óra közt.

5°C alatt

– Přestaňte krmit Ne etessen

Aranyhalának hibernált állapotban kell lennie, és az etetés nem szükséges.

Koi

30 C felett

– Ne etessen több mint 2 szer naponta (ne több mint 4 szer naponta kis Koik nál)

Magasabb vízhőmérsékleten Koi elveszíti étvágyát. Ha a hala jó állapotban van, tápláljon kisebb adagokban könnyen emészthető tápokat. Próbálja meg csökkenteni a víz hőmérsékletét a közvetlen napfény árnyékolása által. A kis Koi-kat kevésbé érinti a magasabb hőmérséklet, és kisebb adaggal gyakrabban táplálkozhatnak.

20-30°C

– Etessen 2-4 szer naponta kisebb adagokban

Ezen a hőmérsékleti tartományon belül a Koi a legaktívabb. Színezést vagy növekedést elősegítő táppal, normál táppal etethet amennyit csak akar. A kisebb adagok gyakoribb etetése a halak súlyának és mennyiségének gyorsabb növekedéséhez vezet. A takarmány mennyiségének meghatározásakor mindig ellenőrizze a vízminőséget és az aktivitási szintet. Mindig kerülje az etetést egy órával napkelte után.

15-20°C

– Krmte 1-2krát denně Etessen 1-2 szer naponta

Ebben a hőmérsékleti tartományban figyelmesen figyelje kedvencei aktivitási szintjét. Ahogy a víz hőmérséklete csökken, Koi emésztőképessége szintén csökken. Különös figyelmet kell szentelni a táp adagoknak, inaktivitás ideje alatt ne táplálja túl vagy ne kínáljon tápot. Ha a víz hőmérséklete nem stabil, táplálja a nap melegebb részén.

10-15°C

– Ne etessen több mint 2 szer naponta

Ha a víz hőmérséklete süllyed, figyelje figyelmesen Koi aktivitását, és csak akkor táplálja őket, ha igazán érdekli őket. Csak könnyen emészthető tápokat, például Hikari wheat germ-t használjon. Próbáljon etetni 10 és 14 óra közt, amikor a hömerséklet engedi.

5-10°C

– Ne etessen több mint 2-3 szor hetente

Ha a víz hőmérséklete csökken, akkor tavasszal megállíthatja az etetést. Ha Koi aktív, akkor adagolhatja annyit amennyit egy percen belül elfogyaszt, de nem többet. Mindig 10 és 14 óra között próbáljon etetni, amennyiben ez lehetséges.

5°C alatt

– Ne etessen

Koi-jának hibernált állapotban kell lennie, és az etetés nem szükséges.

  • A megadott hőmérsékletek értéke csak hozzávetőleges. Ön maga ismeri a legjobban a halak étkezési szokásait és a tó állapotát. Ha a fentiek használata közben problémák merülnek fel és ha útmutatóra van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a helyi szakemberrel, hogy segítsen előkészíteni a programot az adott helyzethez.

Soha ne etessen túl! Ne feledje, hogy a kevesebb etetés mindig jobb, mint a több!

  • Mindig ellenőrizze az etetést annak érdekében, hogy ne maradjon maradék. Ha az etetés után a táp a vízben marad, azonnal vegye le, hogy elkerülje a vízminőségi problémákat.
  • Az új környezetben és körülmények között csökkentse az adagot, amíg a szűrőrendszere befejezi az első ciklust, és megteremti a megfelelő baktériumkörnyezetet.
  • Ha valami szokatlan történik ( hirtelen vízhőmérséklet-változás, instabil vízminőség vagy betegség), abba kell hagynia az etetést, vagy csökkentenie kell az adagot, amíg az állapot normalizálódik.
  • Különös figyelmet kell fordítani tavasszal, amikor újrakezdi az etetési ciklust. Csak olyan könnyen emészthető tápokat használjon, mint például a Hikari búzacsíra, kissé növelje meg a takarmány-növekedést, amíg az mérete teljesen megfelel az Ön helyzetének. Ez elősegíti a halak számára az emésztőrendszer hatékony visszaszerzését, csökkentve a betegség valószínűségét.